Täältä löydät lisätietoja eri lajeista sekä niiden varusteista.

 

Satubaletti 4-6-vuotiaat

4-6-vuotiaiden satubalettitunnilla tehdään lastentanssin tavoin paljon leikinomaisia tanssiharjoitteita, joissa tutustutaan eri kehonosien liikkeisiin, eri tasoihin ja erilaisiin liikedynamiikkoihin (hidas-nopea, hiljaa-kovaa). Tunnilla vahvistetaan yksinkertaisten tanssielementtien osaamista, kuten laukan, erilaisten hyppyjen ja pyörimisten. Tunnilla tutustutaan myös helppoihin balettiliikkeisiin ja tutustutaan eri baletteihin kuvien, musiikin ja tarinoiden kera.

4-5-vuotiaiden ikäryhmässä lapsi on tunnilla yksin, ilman oman vanhemman seuraa.

Esibaletti 7-9-vuotiaat
Esibaletissa tutustutaan klassisen baletin liikkeisiin, liikkumistapohin ja tuntirakenteeseen ikäkauteen sopivin keinoin. Tunnilla tehdään myös luovaa liikuntaa ja improvisaatiota kehittäviä harjoituksia.

Aikuisbaletti +20v.

Aikuisbalettitunnilla tehdään baletin perusliikkeitä ja ns. lattiatangon harjoituksia kehoa kuunnellen. Laji parantaa tasapainoa, ryhtiä ja kehonhallintaa. Tunnilla tehdään myös tanssillisia liikeyhdistelmiä, joissa pääsee tutustumaan baletin tanssilliseen ilmaisuun. Salissa ei ole varsinaista balettitankoa, joten liikeitä tehdään keskilattialla sekä puolapuita apuna käyttäen.

Tunnille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta baletista tai tanssista.

Tunnin kesto 75 minuuttia. Varusteiksi riittää joustava tanssiasu ja sukat/tossut.